Van interieurconcept tot realisatie
Gratis verzending binnen Benelux
Grootste aanbod exclusieve haarden
Koploper in haard technieken
 • Nederlands
 • Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig
  • Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig-1
  • Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig-2
  • Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig-3
  • Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig-4

  Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig

  Terug naar overzicht

  4.452,00

  De Thermobox vooraanzicht inbouw unit is geschikt voor het inbouwen van één van de meest geavanceerde haarden op de markt. Geproduceerd om gas- en houthaarden te vervangen in moderne woningen en appartementen.

  Lees de volledige productomschrijving

  Maatwerk offerte

  • AEVB-technologie
   Uiterst veilig
  • Ga voor gemak
   Automatisch navulsysteem
  • Instelbare vlamhoogtes
   3 vlamniveaus
  • Moderne afwerking
   LCD-regelpaneel

  Productomschrijving

  De Thermobox vooraanzicht inbouw unit is geschikt voor het inbouwen van één van de meest geavanceerde haarden op de markt. Geproduceerd om gas- en houthaarden te vervangen in moderne woningen en appartementen waar traditionele haarden met rookkanaal niet meer mogen worden geplaatst. De inbouw units zijn zo ontwikkeld om de warmte van de branders af te stoten en leent zich ervoor om afgewerkt te kunnen worden met niet-hittebestendige decoratieve platen. Dit geeft oneindige installatie vrijheid biedt voor interieur projecten en hiermee worden de meest unieke eye-catchers in het interieur mogelijk gemaakt.

  Neverdark Firetec Thermobox 800 Enkelzijdig

  Dankzij de uiteenlopende in vormen en afmetingen past de inbouw unit perfect in elke ruimte, waardoor de luxe, sfeer, gemak en warmte wordt samengebracht. Door de gepatenteerde AEVB Technology™ is het brandproces zeer schoon en blijven er geen schadelijke stoffen achter. Volledige verbranding betekent dat er geen rook, geur of as-vorming ontstaat. De inbouw unit wordt geleverd met een automatisch vulsysteem en kan op afstand worden bediend via een afstandsbediening, smartphone of optionele Smart Home System module.

  – AEVB-technologie – geen contact tussen brandstof en vlam
  – Automatisch vulsysteem
  – LCD-regelpaneel
  – Geavanceerde veiligheidssensoren
  – 5 niveaus van vlam hoogte
  – App-besturing
  – Afstandsbediening inbegrepen
  – Optioneel extern vulsysteem
  – Optionele grotere brandstoftank voor langdurig vuurbeeld
  – Optionele glazen achterwand
  – Optionele verbinding met Smart Home Connection Module [SHS]
  – Optionele glazen schermen
  – Op aanvraag mogelijk: aangepaste lengte en RAL-kleur voor bovenplaat

  De enkelzijdige inbouw unit van Neverdark is een ideale oplossing voor zowel moderne woning als appartementen, hotels, restaurants en winkels.

  Uitleg opties

  1. Inbouw zonder randen: De Thermobox is randloos en kan op deze manier strak ingebouwd worden. 
  2. Achterwand zwart glas: De achterwand van de Thermobox is voorzien van zwart glas, wat een diepte effect creëert wanneer de Neverdark haard aan staat. De vlammen worden hierdoor gedupliceerd.  
  3. Lang glazen opzetrand 1 st. of 2 st.: De Thermobox wordt geleverd met één of twee lange glazen opzetranden welke bevestigd wordt aan de voorzijde (of bij doorkijk variant ook achterzijde) van de Thermobox. Dit dient voor veiligheid en reduceert het effect van vlammen welke naar achteren slaan door middel van tochtvorming. 
  4. Kort glazen opzetrand 1 st. of 2 st.: De Thermobox wordt geleverd met één of twee korte glazen opzetranden welke bevestigd wordt aan de zijkanten van de Thermobox. Bij een hoekhaard wordt er één korte glazen opzetrand meegeleverd, bij een driezijdige Thermobox twee glazen opzetranden.
  5. Warmtegeleider: De Thermobox wordt geleverd met een kleine uitstekende rand aan de bovenzijde van de thermobox welke dient ter protectie als warmtegeleider. 
  6. Frame: De Thermobox wordt geleverd met een frame welke om de Thermobox heen gaat. Dit dient ter decoratie. 

  Kies de type Thermobox inbouw unit

  De Neverdark Thermobox wordt geproduceerd in zes varianten en per variant heb je keuze uit zes diverse brander maten. Op basis van jouw ultieme interieurdoel en functiewensen kun je hieronder navigeren naar de gewenste Thermobox-oplossing:

  Neverdark Thermobox Fronthaarden

  Inbouw units met enkelzijdig vuurzicht (front) lenen zich uitstekend voor TV combinaties of andere meubelconcepten waarbij de vlammen het beste tot zijn recht komen vanuit één oogpunt in de kamer.

  Neverdark Thermobox Vooraanzicht


  Neverdark Thermobox Hoekhaarden

  Inbouw units met dubbelzijdig vuurzicht (hoek links of rechts) kunnen twee ruimtes met elkaar verbinden en wordt vaak toegepast in hoeken van ruimtes. In veel situaties is het hierbij ook mogelijk om een grotere brander te nemen ten opzichte van een fronthaard. En dát met een extra vuurzicht.

  Neverdark Thermobox Hoek

   

  Neverdark Thermobox Panorama haarden

  Inbouw units met driezijdig vuurzicht met één lange zijde (panorama) brengen sfeer tot alle hoekpunten van een kamer. Een open en rustgevende beleving.

  Neverdark Thermobox Panorama

   

  Neverdark Thermobox Room dividers

  Inbouw units met driezijdig vuurzicht met twee lange zijdes (room divider) geven de optimale combinatie van sfeer tussen twee ruimtes. Een room divider verbindt en geeft luxe aan elk aanzicht.

  Neverdark Thermobox Roomdivider

   

  Neverdark Thermobox Doorkijkhaarden

  Ook inbouw units met dubbelzijdig vuurzicht (tunnel/doorkijk) geven de optimale combinatie van sfeer tussen twee ruimtes. Geef ruimte aan bestaande, dichte wanden met een doorkijkhaard.

  Neverdark Thermobox Doorkijk

   

  Kies de gewenste afmeting

  De Thermobox Single Sided is verkrijgbaar in diverse maten, afhankelijk van de type brander die je kiest. Er zijn 8 Thermobox varianten voor de Automatic en Firetec branders en 5 varianten voor de Chalet II branders. Naast de afmeting kan je de type inbouw-afwerking kiezen: standaard (met rand) of “hidden” (naadloos). Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  Neverdark Maattabel 1

  Neverdark Thermobox Maattabel 2

  Thermoboxen zijn op basis van breedte-maten geconfigureerd met vaste breedte-maten van branders. Het is tevens mogelijk om kleinere branders in een thermobox te produceren.

  Kies de gewenste brander

  Alle branders worden geleverd met een standaard tankinhoud en bieden daarmee tot ca. 11 branduren (op basis van de grootste brander afmeting). Om de brandduur te vergroten voor bijvoorbeeld horeca, hotels of winkels zijn de tanks per brander ook te vergroten naar ca. maximaal 30 branduren. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  Neverdark Brander Tabel 1

  Neverdark Brander Tabel 2

  Neverdark Brander Tabel 3

  AEVB-technologie

  De techniek van Neverdark branders is ontwikkeld om veiligheid te garanderen. Tijdens het bijvullen van bio-ethanol vloeistof wordt een interne tank gevuld. Een kleiner deel van deze bio-ethanol vloeistof wordt door een automatische vloeistofpomp naar de verdampingskamer getransporteerd. De bio-ethanol wordt verdampt door een dampgenerator en vervolgens ontstoken door de ontsteker in de branderlijn, waardoor een krachtig en constrant vuurbeeld wordt gerealiseerd. Doordat de bio-ethanol vloeistof gedurende dit proces koud in de interne tank blijft zitten, zijn deze branders uiterst veilig. Een geavanceerde microprocessor bewaakt en bestuurt de brander en zorgt voor een goede en veilige werking van het apparaat.

  Door technologie zorgt ervoor dat branders aanzienlijk minder worden verhit en er zit meer zuurstof bij het vuur, wat resulteert in een zeer schoon en efficiënt verbrandingsproces zonder bijwerkingen. Denk aan rook, onaangename geuren, roet of asresten. De vereiste afzuigsystemen van traditionele haarden zijn voor deze branders dus niet nodig. Dit maakt het uiterst geschikt voor moderne woningen en appartementen.

  Automatisch vulsysteem

  Door het automatische vulsysteem wordt bijvullen gemakkelijk en efficiënt gemaakt. Alle problemen in verband met de menselijke fout worden geëlimineerd, zoals risico van overvullen van de tank en het morsen van bio-ethanol brandstof. De ontworpen vulpompen communiceren met het apparaat en leveren de benodigde hoeveelheid bio-ethanol. Ook wordt restant-ethanol uit de vulslang gezogen wanneer de brander vol zit. Afhankelijk van de type brander zijn er ook externe vulsystemen verkrijgbaar. Hiermee hoeft de brander nooit aangeraakt te worden.

  Neverdark Thermobox Vooraanzicht kopen

  Geen rook of onaangename geur tijdens verbrandingsproces. De enige bijproducten van de verbranding zijn: warmte, waterdamp en onbeduidende hoeveelheid CO2. Breng luxe en ultieme sfeer in huis met de afvoerloze oplossingen en verfijnde technologie van Neverdark inbouw haarden. Download alle informatie over de Neverdark Thermobox en bijbehorende brander mogelijkheden.

  Overige documentatie

  Download Firetec Thermobox lijntekening & inbouwinstructies
  Download lijntekening en inbouwinstructies voor randloze installatie
  Download Neverdark catalogus

  Specificaties

  • Merk Neverdark
  • Model Inbouw
  • Vuurzicht Enkelzijdig
  • Vuurbron Bio-ethanol
  • Materiaal Plaatstaal
  • Vorm Rechthoek
  • Kleur Zwart
  • Afmeting breedte 80 cm
  • Afmeting hoogte 46 cm
  • Afmeting diepte 34 cm
  • Afstandsbediening Manueel of App
  • Instelbare vlam Ja
  • Verwarmingfunctie Ja
  • Aantal standen 5
  • Maximaal vermogen 2,5 - 25,7 kW (afhankelijk per model)
  • Gewicht
  • Garantie 3 jaar